Current Affairs October 2019 MCQs/General Awareness/General Knowledge

Posted on Dec 24 2019 - 4:55pm by admin

226. The International Day of Non-Violence is observed on ____
(a) September 30
(b) October 1
(c) October 2
(d) October 3
(e) September 29

Ans. c

227. What is the purpose of the mobile app ‘Consumer App’ launched by the Ministry of Consumer Affairs?
(a) Latest notification related to the schemes of the ministry
(b) Customer complaint registration and redressal
(c) Involvement of Pubic in government strategies formulation
(d) Inform the latest prices of commodities to the consumers
(e) All the above

Ans. b

228. Customer banking hours will now be from _______ to ______ in all public sector banks from 1 October 2019.
(a) 10:00 am to 4:00 pm
(b) 9:30 am to 4:00 pm
(c) 9:30 am to 4:30 pm
(d) 10:00 am to 4:30 pm
(e) 10:00 am to 5:00 pm

Ans. a

229. Which private bank announced the launch of a digital fixed-deposit product called ‘Express FD’, a customer can open an Express FD account in three minutes through the digital mode without opening a savings account with the bank?
(a) Yes Bank
(b) Axis Bank
(c) HDFC Bank
(d) ICICI Bank
(e) None of these

Ans. b

230. Economist Surjit Bhalla has been appointed as the Executive Director for India at International Monetary Fund. Where is the headquarters of IMF?
(a) Parist
(b) Viennat
(c) Brusselst
(d) New Yorkt
(e) Washington DC

Ans. e

231. Who among these have been appointed as the Chief Spokesperson of the Government of India?
(a) Shishir Kothari
(b) Kuldeep Singh Dhatwalia
(c) Raveesh Kumar
(d) Sitanshu Kar
(e) None of these

Ans. b

232. Who has won the Royal Society Science Book Prize 2019?
(a) Caroline Criado Perez
(b) Stella Creasy
(c) Laura Bates
(d) Helen Lewis
(e) None of these

Ans. a

233. Which air line company has started “Namaskar Sewa” at Delhi airport to provide better services to the passengers?

(a) Air India Express
(b)Air India
(c) IndiGo
(d) Spice Jet
(e) Jet Airways

Ans. b

233. Which of the following nations is set to issue postage stamp bearing the image of Mahatma Gandhi in memory of Mahatma Gandhi’s 150th Anniversary?
(a) Azerbaijant
(b) Turkmenistant
(c) Madagascart
(d) Russiat
(e) South Africa

Ans. c

234. WTO is hosting the first-ever World Cotton Day (WCD) in which city?
(a) Geneva
(b) New Delhi
(c) Beijing
(d) New York

Ans. a

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
About the Author

Leave A Response