Current Affairs October 2019 MCQs/General Awareness/General Knowledge

Posted on Dec 24 2019 - 4:55pm by admin

166. Yalitza Aparicio, who has been named UNESCO Goodwill Ambassador, is from which country?
(a) Canada
(b) Mexico
(c) United States
(d) Argentina

Ans. b

167. Who has been selected for the UNEP’s Asia Environmental Enforcement Award?
(a) Vivek Kundra
(b) S H Khan
(c) Subodh Kumar
(d) Ramesh Pandey

Ans. d

168. On which date, the 2019 edition of World Post Day (WPD) is observed?
(a) October 8
(b) October 10
(c) October 7
(d) October 9

Ans. d

169. Who is the author of the book “A Sorrow Beyond Dreams”?
(a) Kazuo Ishiguro
(b) Peter Handke
(c) Olga Tokarczuk
(d) Bob Dylan

Ans. b

170. Which space agency has launched Icon satellite to explore where air meets space?
(a) ISRO
(b) NASA
(c) JAXA
(d) Roscosmos

Ans. b

171. Which satellite-based advisory service has been launched for deep sea fishermen?
(a) Aries
(b) Gemini
(c) Virgo
(d) Aquarius

Ans. b

(a) Gemini
(b) Libra
(c) Pisces
(d) Dhruv

Ans. d

173. Who led the Indian delegation at G20 Finance Ministers and Central Bank Governors in Washington?
(a) Narendra Modi
(b) Rajnath Singh
(c) Piyush Goyal
(d) Nirmala Sitharaman

Ans. d

174. The Nuclear Energy Conclave 2019 was held in which city?
(a) Kochi
(b) Laddakh
(c) Bangluru
(d) New Delhi

Ans. d

175. Which sportsperson has written a book “Mind Master: Winning Lessons from a Champion’s Life”?
(a) Sachin Tendulkar
(b) Viswanathan Anand
(c) Abhinav Bindra
(d) Magnus Carlsen

Ans. b

176. Chewang Rinchen Setu, which is in news recently, is located in which city / region?
(a) Shillong
(b) Ladakh
(c) Darjeeling
(d) Gangtok

Ans. b

177. Who has been sworn-in as the new President of Indonesia?
(a) Susilo Bambang Yudhoyono
(b) Megawati Sukarno
(c) Joko Widodo
(d) Olga Syahputra

Ans. c

178. Which state has decided to adopt NCERT course in Class 9th & 10th standard in all govt schools?
(a) Himachal Pradesh
(b) Madhya Pradesh
(c) Uttar Pradesh
(d) Bihar

Ans. b

179. Who has been appointed as the new chairman of Indian Bank’s Association(IBA)?
(a) Rakesh Sharma
(b) M.L. Sharma
(c) Rajnish Kumar
(d) Aditya Puri

Ans. c

180. Which team clinched the 2019 title of Pro Kabaddi League (PKL)?
(a) Dabang Delhi
(b) Bengal Tigers
(c) Bengaluru Bulls
(d) Telegu Titans

Ans. b

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
About the Author

Leave A Response