Current Affairs November 2019 MCQs/General Awareness/General Knowledge

Posted on Jan 1 2020 - 6:59pm by admin

106. Which state government has launched the ‘Nadu-Nedu’ programme?
(a) Andhra Pradesh
(b) Kerala
(c) Tamil Nadu
(d) Karnataka

Ans. a

107. Vashishtha Narayan Singh, who passed away recently, was the noted personality of which field?
(a) Maths
(b) Biology
(c) Chemistry
(d) Physics

Ans. a

108. The first ever international buyer seller meet on agriculture and horticulture produce has started in which state?
(a) Rajasthan
(b) Arunachal Pradesh
(c) Madhya Pradesh
(d) Uttar Pradesh

Ans. b

109. The Golden Leaf Awards are awarded for which sector?
(a) Tobacco
(b) Coffee
(c) Tea
(d) Jute

Ans. a

110. Who has been named FIFA’s Chief of global football development?
(a) Robert Jerni
(b) Arsene Wenger
(c) Harendra Singh
(d) Igor Stimac

Ans. b

111. On which date, the 2019 edition of National Press Day (NPD) is celebrated in India?
(a) November 16
(b) November 14
(c) November 17
(d) November 15

Ans. a

112. Which union ministry has decided to launch Bharatiya Poshan Krishi Kosh (BPKK)?
(a) Ministry of Finance
(b) Ministry of Rural Development
(c) Ministry of Women and Child Development
(d) Ministry of HRD

Ans. c

113. Which Indian movie bagged the Best Director award at the 2019 Asian Film Festival Barcelona?
(a) Super 30
(b) War
(c) Bhonsle
(d) Panipat

Ans. c

114. Which movie bagged the Golden Royal Bengal Tiger Award for the Best Film at the 25th Kolkata International Film Festival (KIFF)?
(a) Aga’s House
(b) The Painted Bird
(c) Run Kalyani
(d) The Weeping Women

Ans. d

115. Which state government has decided to create new new Foreign Cooperation department?
(a) Odisha
(b) Haryana
(c) Karnataka
(d) Kerala

Ans.

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
About the Author

Leave A Response