Current Affairs November 2019 MCQs/General Awareness/General Knowledge

Posted on Jan 1 2020 - 6:59pm by admin

46. Which country has protested over the inclusion of the region of Kalapani in the new political map of India?
(a) Pakistan
(b) Bhutan
(c) Nepal
(d) Bangladesh

Ans. c

47. Which Indian armed force has conducted ReSAREX – 19 off Goa coast?
(a) Indian Air Force
(b) Indian Navy
(c) Indian Army
(d) Indian Coast Guard

Ans. d

48. Sanjay Gupta has been appointed as the Country manager at _________ India.
(a) Google
(b) Microsoft
(c) Amazon
(d) Adobe

Ans. a

49. Who tops in the list of Fortune’s Businessperson of the year 2019.
(a) Satya Nadella
(b) Sundar Pichai
(c) Steve Ballmer
(d) Paul Allen

Ans. a

50. Gotabaya Rajapaksa elected as the new President of which country?
(a) Myanmar
(b) Thailand
(c) Malaysia
(d) Sri Lanka

Ans. d

51. Who became the fastest to reach 5000 runs in test cricket as captain.
(a) Viral Kohli
(b) Steve Smith
(c) Joe Root
(d) Babar Azam

Ans. a

52. Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan has been elected as the new President of which country?
(a) Turkmenistan
(b) Afghanistan
(c) Kazakhastan
(d) UAE

Ans. d

53. The National Cancer Awareness Day (NCAD) is observed on the birth anniversary of which noted scientist?
(a) Satyendra Nath Bose
(b) C V Raman
(c) Har Gobind Khorana
(d) Madame Durie

Ans. d

54. Who has become the first Indian to be appointed as General Vice President (GVP) of IODA?
(a) Vinaya Shetty
(b) Rajesh Reddy
(c) Vijay Chauhan
(d) Preeti Sharma

Ans. a

55. Indian Navy conducted the bilateral maritime Ex Samudra Shakti-19 with which country?
(a) Indonesia
(b) Malaysia
(c) Vietnam
(d) Maldives

Ans. a

56. The Government e-Marketplace (GeM) has partnered with which bank for payment related services?
(a) BoB
(b) SBI
(c) Central bank of India
(d) Dena Bank

Ans. c

57. Spain and which country have been named co-hosts of the 2022 Women’s Hockey World Cup?
(a) Italy
(b) Netherlands
(c) France
(d) Poland

Ans. b

58. Who has been named country manager at Google India?
(a) Sanjay Gupta
(b) Vijay Chauhan
(c) Vinay Gupta
(d) Vijay Jain

Ans. a

59. Which American University has collaborated with AIIMS on genetic testing?
(a) Harvard Medical School
(b) Stanford University
(c) University of California
(d) Michigan University

Ans. d

60. Which state has topped India’s first-ever ranking of states on justice delivery?
(a) Maharashtra
(b) Kerala
(c) Haryana
(d) Gujrat

Ans. a

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
About the Author

Leave A Response