Current Affairs March 2020

Posted on Apr 21 2020 - 9:54pm by admin

Current Affairs March 2020/General Knowledge March 2020/Month wise Current Affairs 2020

March 2020 Current Affairs

1. When is zero discrimination day celebrated?
(a) 1st March
(b) 2nd March
(c) 3rd March
(d) 4th March

Ans. a

2. When is World Civil Defence Day celebrated?
(a) 1st March
(b) 2nd March
(c) 3rd March
(d) 4th March

Ans. a

3. When is World Wildlife day celebrated globally?
(a) 1st March
(b) 2nd March
(c) 3rd March
(d) 4th March

Ans. c

4. When is International Women’s Day observed?
(a) 5th March
(b) 6th March
(c) 7th March
(d) 8th March

Ans. d

5. When is No Smoking Day observed?
(a) 10th March
(b) 11th March
(c) 12th March
(d) 13th March

Ans. b

6. Who is the second youngest self-made billionaire in the world, according to the ninth edition of the Hurun Global Rich List 2020.
(a) Kylie Jenner
(b) Ritesh Agarwal
(c) Mukesh Ambani
(d) Bill Gates

Ans. b

7. Ritesh Agarwal, who was named as the world’s second youngest billionaire, is the founder of which Indian start-up company?
(a) Paytm
(b) Oyo Hotles
(c) Zomato
(d) Swiggy

Ans. b

8. The Diamond Princess cruise ship, which witnessed the largest coronavirus outbreak, is quarantined in which country?
(a) Australia
(b) China
(c) South Korea
(d) Japan

Ans. d

9. CARO 2020, which was in news recently, is associated with which field?
(a) Coronavirus outbreak
(b) Regulations for companies
(c) utomobile conference
(d) Clinical conference

Ans. b

10. ‘The International Conference on Standardisation of Diagnosis and Terminologies in Ayurveda, Unani and Siddha Medicines’ was held in which city?
(a) Lucknow
(b) Kanpur
(c) New Delhi
(d) Varanasi

Ans. c

11. As of 2020, how many languages in India are given the status of ‘Classical language’?
(a) 4
(b) 6
(c) 8
(d) 10

Ans. b

12. Which association recently collaborated with NITI Aayog’s Atal Innovation Mission (AIM) to launch artificial intelligence (AI) based module for Indian school students?
(a) NASSCOM
(b) FICCI
(c) CII
(d) Infosys

Ans. a

13. What is the theme of the ‘National Science Day’ 2020?
(a) Children in Science
(b) Youth in Science
(c) Women in Science
(d) Artificial Intelligence in Science

Ans. c

14. When is National Science Day celebrated in India?
(a) 28th February
(b) 29th February
(c) 15th February
(d) 29th February

Ans. a

15. The Land Records and Services Index (N-LRSI 2020) is released by which organisation?
(a) National Council of Applied Economic Research (NCAER)
(b) Confederation of Indian Industries (CII)
(c) Quality Council of India (QCI)
(d) National Bank for Agriculture and Rural Development (NABARD)

Ans. a

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
About the Author

Leave A Response