Current Affairs December 2019 MCQs/General Awareness/General Knowledge MCQs

Posted on Jan 4 2020 - 8:08pm by admin

106. National Anti-Doping Agency (NADA) has selected which Bollywood actor as its brand ambassador?
(a) Akshay Kumar
(b) Salman Khan
(c) Suniel Shetty
(d) Imran Hasmi

Ans. c

107. Which rank has been achieved by India in the Climate Change Performance Index?
(a) 9
(b) 7
(c) 8
(d) 12

Ans. a

108. ‘Iron Union 12’, a joint military exercise of USA with which other country?
(a) India
(b) China
(c) Iran
(d) UAE

Ans. d

109. The first fully electronic flight in the world recently took off from which country?
(a) USA
(b) Russia
(c) Canada
(d) Netherlands

Ans. c

110. Which country has topped the medal tally of 13th South Asian Games-2019?
(a) China
(b) Nepal
(c) India
(d) Japan

Ans. c

111. Which country is to be the partner country of India at the BioAsia-2020 conference?
(a) Israel
(b) Russia
(c) Nepal
(d) Switzerland

Ans. d

112. The International Union for the Conservation of Nature (IUCN) has recently added how many species to List of Threatened Species?
(a) 840
(b) 640
(c) 1240
(d) 1840

Ans. d

113. Union Ministry of Road Transport and Highways (MoRTH) has launched a pilot project for using FASTags for parking purposes in which city?
(a) Jaipur
(b) Hyderabad
(c) Chennai
(d) New Delhi

Ans. b

114. Which city organized the Symposium on Scope of Science of Ayurveda in Global Health?
(a) Dehradun
(b) Haridwar
(c) New Delhi
(d) Panchkula

Ans. c

115. The Legislative Assembly of which state has passed Disha Bill, 2019 recently?
(a) Andhra Pradesh
(b) Goa
(c) Maharashtra
(d) West Bengal

Ans. a

116. International Universal Health Coverage Day is observed on which date?
(a) December 9
(b) December 10
(c) December 11
(d) December 12

Ans. d

117. Recently established trust “InvIT Trust” belongs to which Indian authority?
(a) DRDO
(b) ISRO
(c) NHAI
(d) CSIR

Ans. c

118. George Laurer,who recently passed away was the inventor of which service?
(a) Telegram
(b) Bar Code
(c) Twitter
(d) Email

Ans. b

119. Which country has become the sixth largest oil supplier of India?
(a) UAE
(b) Kuwait
(c) USA
(d) Iran

Ans. c

120. Which state government is to set up a virtual police station?
(a) Odisha
(b) Bihar
(c) Madhya Pradesh
(d) Andhra Pradesh

Ans. d

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
About the Author

Leave A Response