Current Affairs December 2019 MCQs/General Awareness/General Knowledge MCQs

Posted on Jan 4 2020 - 8:08pm by admin

61. World Wildlife Conservation Day was observed around the world on which date?
(a) December 4
(b) December 5
(c) December 3
(d) December 2

Ans. a

62. Which American Telecommunications Company has partnered with Amazon on 5G in cloud computing expansion?
(a) T Mobile
(b) AT&T
(c) Sprint Corporation
(d) Verizon

Ans. d

63. Which country is to organize the 2019 NATO Summit?
(a) United States
(b) United Kingdom
(c) France
(d) India

Ans. b

64. Sarai Sewage Treatment Plant was inaugurated in which state?
(a) West Bengal
(b) Kerala
(c) Gujarat
(d) Uttarakhand

Ans. d

65. Recently inaugurated Avantee Mega Food Park is located in which of the following locations?
(a) Ujjain
(b) Dewas
(c) Itarasi
(d) Jabalpur

Ans. b

66. INDRA is a Joint tri service exercise between India and which country?
(a) France
(b) Russia
(c) USA
(d) China

Ans. b

67. Which education board in India is to introduce AI in schools from the session 2019-20?
(a) ICSE
(b) SSC
(c) CBSE
(d) HBSE

Ans. c

68. According to a recent report, which country has recorded the highest estimated number of cervical cancer deaths in 2018?
(a) China
(b) Brazil
(c) India
(d) Mexico

Ans. c

69. International Civil Aviation Day is being observed on which date?
(a) December 5
(b) December 6
(c) December 7
(d) December 8

Ans. c

70. Which language has recently been used for the first time in Rajya Sabha?
(a) Bodo
(b) Dogri
(c) Maithili
(d) Santhali

Ans. d

71. Which mobile game has crossed 170 million downloads in just 2 months of its release?
(a) Diablo Immortal
(b) Wild Rift
(c) Call of Duty
(d) Mario Kart Tour

Ans. c

72. Which state has recently partnered with WEF to promote electric mobility?
(a) Andhra Pradesh
(b) West Bengal
(c) Punjab
(d) Telangana

Ans. c

73. Which city organized the National Florence Nightingale Awards-2019?
(a) Bengaluru
(b) Ahmedabad
(c) Pune
(d) New Delhi

Ans. d

74. Who has been appointed as a Senior Security Advisor in the Home Ministry?
(a) C. Sylendra Babu
(b) K Vijay Kumar
(c) Walter Devaram
(d) Sandeep Bharad

Ans. b

75. The 4th India Water Impact Summit was being organized in which city?
(a) New Delhi
(b) Mumbai
(c) Chennai
(d) Hyderabad

Ans. a

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
About the Author

Leave A Response