Current Affairs February 2020

Posted on Apr 10 2020 - 9:55pm by admin

91. Which product is recently banned in all airports and aircrafts, by the Bureau of Civil Aviation Security (BCAS)?
(a) Alcohol
(b) e-Cigarettes
(c) Drugs
(d) Face masks

Ans. b

92. Who was recently appointed as the new President of the Institute of Chartered Accountants (ICAI)?
(a) Atul Kumar Gupta
(b) T.N. Manoharan
(c) Naina Lal Kidwai
(d) N D Gupta

Ans. a

93. Wendell Rodricks, who passed away recently, was associated with which field?
(a) Cinema
(b) Fashion Designing
(c) Politics
(d) Business

Ans. b

94. Amit Panghal, who was seen in news recently, is a famous personality associated with which sports?
(a) Archery
(b) Boxing
(c) Wrestling
(d) Weight lifting

Ans. b

95. ‘Apiary on Wheels’ is an initiative of which statutory body of India?
(a) National Commission for Women
(b) National Commission for Minorities
(c) National Commission for Backward Classes
(d) Khadi and Village Industries Commission

Ans. d

96. ‘Pyaar ka Paudha’ (a plant of love), is a campaign of which state, for promoting planting of trees?
(a) Madhya Pradesh
(b) Arunachal Pradesh
(c) Sikkim
(d) Bihar

Ans. d

97. Rajiv Bansal has been appointed as chairman and managing director of which Indian airline?
(a) Air Asia India
(b) Air India
(c) Spice Jet
(d) Vistara

Ans. b

98. INS Jamuna of Indian Navy is set to conduct hydrographic surveys in which neighbouring country of India?
(a) Sri Lanka
(b) Bangladesh
(c) Myanmar
(d) Pakistan

Ans. a

99. Who was recently appointed as the new Finance Secretary of India?
(a) Rajiv Kumar
(b) Ajay Narayan Jha
(c) Debasish Panda
(d) Krishnamurthy Subramanian

Ans. c

100. Which Indian player was recently named ‘Player of the Year for 2019’, by the International Hockey Federation (FIH)?
(a) Manpreet Singh
(b) Mandeep Singh
(c) Sreejesh
(d) Harmanpreet Singh

Ans. a

101. Rishi Sunak recently became the first Indian-origin Finance Minister of which country?
(a) United States
(b) United Kingdom
(c) Australia
(d) Germany

Ans. b

102. Rajinder K Pachauri, who recently passed away, was the founder of which Indian research institute?
(a) The Energy Resources Institute (TERI)
(b) Centre for Science and Environment
(c) Agharkar Research Institute
(d) National Institute of Plant Genome Research

Ans. a

103. As of 2020, which Indian Telecom operator is the second most valuable mobile operator in Asia?
(a) Jio
(b) Bharti Airtel
(c) Vodafone Idea
(d) BSNL

Ans. b

104. Lethpora, where a memorial to the CRPF personnel killed in Pulwama attack was inaugurated, is situated in which state/UT?
(a) New Delhi
(b) Jammu and Kashmir
(c) Punjab
(d) Uttarakhand

Ans. b

105. The National Maritime Heritage Complex (NMHC) is to be set up in which Indian state?
(a) Maharashtra
(b) Gujrat
(c) Tamil Nadu
(d) Kerala

Ans. b

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
About the Author

Leave A Response